vrijdag 10 mei 2013

Ventura verhuur



Op de mountainbike praten over beter vindbaar worden bij Google

Ventura Geveltechniek ook in de verhuur actief


Zelf mountainbike ik al een tijdje, maar sinds ongeveer een jaar doe ik dat samen met een goede vriend van mij. Hij is eigenaar van een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het plaatsen van aluminium kozijnen en ramen. Het bedrijf Ventura Geveltechniek is gevestigd in Warmenhuizen. De eerste paar keer dat wij ons begaven richting de Schoorlse duinen was ik hem nog de baas. Maar al gauw waren de rollen op het mountainbike parcours omgedraaid. Op de lange rechten stukken ging het allemaal nog wel, maar omhoog naar de ‘nok’ van Schoorl (het hoogste punt) moest ik toch al snel lossen. Nu moet ik hier wel bij vermelden dat we minimaal tien kilo verschillen in gewicht en dat is met het juiste ‘lichte’ materiaal niet meer te corrigeren. Toen hij zelf ook een nieuwe mountainbike aanschafte, omdat hij het fietsen zo leuk vond, was dit lichte voordeel overigens ook verdwenen.

Gezellig praten over van alles en nog wat

Naast dat we beide mountainbiken erg leuk vinden, zien we het ook als een uitje. Zo fietsen we niet al te hard vanuit Tuitjenhorn via Warmenhuizen naar Schoorl en praten we over van alles en nog wat. Na het afleggen van het parcours ontbreekt dan ook het kopje koffie met een appeltaartje met slagroom niet. De eerste paar keer mountainbiken liepen we op zondagochtend de restaurantjes aan de voet van het klimduin in Schoorl nog af. De Viersprong, Honkey-Tonk.., we hebben ze allemaal geprobeerd. Maar het lekkerste appeltaartje met de grootste ‘toef’ slagroom krijg je toch echt bij ’t Trefpunt. Hier zitten we dan te praten en zo kwam ook het onderwerp Ventura Verhuur voor het eerst op tafel.

De Winlet Glasrobot ideaal voor het plaatsen van glas. Huren kan bij Ventura verhuur

Ventura Geveltechniek ook in de verhuur actief

Hoeflon Compactkraan wordt verhuurt door Ventura verhuur
Tussen een hapje appeltaart en een slokje koffie door werd mij verteld dat er plannen waren om naast Ventura Geveltechniek een verhuur tak te starten. Alleen hoe en waarom was nog niet helemaal duidelijk. Wel was het een zo dat Ventura, in verband met de werkzaamheden in de gevelbouw, diverse machines had aangeschaft die het tillen en plaatsen van de zware ramen en gevels een stuk gemakkelijker maakte. Deze zogeheten Winlet glasrobot en Hoeflon compactkraan werden voor ieder project gebruikt. Maar stonden ook wel in de loods, doordat projecten niet altijd op elkaar aansluiten of omdat het project niet om een glasrobot vroeg. En zo was het idee om de glasmontagemachines te gaan verhuren.



Een nieuwe website

Na het verhaal te hebben aangehoord werd ik helemaal enthousiasten en zei ‘dat moet je doen!’ Laat ik een nieuwe website voor je maken, die je zelf gemakkelijk kan beheren en goed vindbaar is bij de zoekmachines zoals Google. Door mijn werkzaamheden bij Ziber uit Schagen kon ik dit gemakkelijk zeggen. Het laten maken van een website met behulp van de Software van Ziber was door mij zo geregeld. En het door mij laten maken van een website hadden we al eens in een eerder mountainbike ritje besproken. Dit omdat er ook een Joomla website actief is voor de verhuur van een aantal recreatiewoningen in Italië (www.luganochalet.nl). Mij was eerder al eens gevraagd naar deze website te kijken i.v.m. de vindbaarheid en het wat lastige onderhoud van deze site. Maar voor Ventura verhuur hebben we gekozen voor een Ziber Standaardsite en is Jurgen van Baar van het reclamebureau Jurstijl ingeschakeld om het ontwerp van de site voor zijn rekening te nemen. En het resultaat mag er zijn.De website www.venturaverhuur.nl is een prima website voor de doelgroep.

Beter vindbaar in Google

Met mijn bedrijf Rick Support houd ik mij bezig met het beter vindbaar maken van websites (SEO/ZMO). En daarnaast het Googlevriendelijk schrijven van website teksten. Ik noem deze twee zaken (Zoekmachineoptimalisatie en Goede website teksten) apart. Maar ik ben als specialist van mening dat deze zaken steeds meer met elkaar te maken (gaan) krijgen. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat zmo pagina’s zoals we die kennen van vroeger, steeds meer onderdeel gaan uitmaken van de website. Het zijn landingspagina’s waar de bezoeker op terecht komt en direct gevangen wordt door teksten die ertoe doen. Daarnaast worden deze teksten ondersteund met afbeeldingen die de pagina versterken en de call to action buttons nodigen alleen al bij het zien uit tot ‘klikken’. Kortom de ouderwetse ZMO specialist wordt ook een tekstschrijver en kan ook niet meer zonder de vormgever die de website heeft gemaakt.
Ook voor Ventura verhuur heb ik mij bezig gehouden met zoekmachine optimalisatie. Aan de hand van een aantal trefwoorden, zoals Hoeflon, Winlet, glasrobot, minikraan en compactkraan, heb ik een trefwoordenonderzoek gedaan. Omdat er in deze branche nog niet veel concurrentie is en omdat het vrij specialistische machines zijn kon ik wel vrij aardig in schatten dat een hoge positie bij Google er wel in zat. Na dit tijdens een volgende mountainbike ritje besproken te hebben zijn we niet veel later aan de slag gegaan.

De eerst aanvraag na een ruime week

Het is zondagochtend en ik zit op mijn mountainbike op weg naar het MTB Parcours in Schoorl. De website www.venturaverhuur.nl is een ruime week online. ‘En, heb je al aanvragen binnen?” vraag ik tussen neus en lippen door. Ja wordt er gezegd met een glimlach. Een bedrijf uit noord Brabant wil de Winlet Glasrobot graag huren voor een half jaar!! Een nieuwe website binnen een paar weken op pagina één van Google en in dezelfde week een aanvraag voor een half jaar…, weer een tevreden klant (vriend).


Rick Breeuwer
info@ricksupport.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten